Saturday, 28 January 2017

Test Paper: Alphabet

Test                                           ALPHABETS        
Q1. In the following questions which one of the words cannot be formed from the letter of the given word?

aa.     Scissors   b. Scorpion c. Schedule      d. Semester            e. Sensitive

Q2.  How many pairs of letters are there in the word “BUCKET” which have as many letters between them in the word as in the alphabets?

aa. One          b. Two          c. Three           d. Four                        e. More than Four

Q3. How many letters are there in the cord ‘CREATIVE’ which has as many letters between them in the word as in the alphabets?

aa.     1          b. 2                     c. 3                 d. 4.                                      e. N.O.T.

Q4.  In the word ‘HOMEOPATHY’ has many pairs of letters are there which has as many letters between them in word as in the alphabets?
aa.    None   b. One    c. Two             d. Three                                            e. Four

Q5. In an alphabet which letter will be 7th to the right of the 13th letter from your left?

aa.      S         b. T      c. U                d. V                                                           e. N.O.T.

Q6.  Which letter will be the sixth to the right of the eleventh letter from the right end of the alphabets?

aa.  K        b. V       c. J                 d. U                                                      e. N.O.T.
Q 7.  Which letter in the word ‘SELFRIGHTEOUSNESS’ does not change its positions when the letters are reversed?

aa.     E     b. G            c. H             d. T

Q 8. If the position of first and sixth letters of the word ‘BENEFICIAL’ are interchanged; similarly the positions of the second and seventh letters are interchanged and so on, which letter will be third from the right end after rearrangement?

aa.      N.O.T    b. C    c. E    d. F        e. N

Q 9. How many letters are there in the word ‘Horizon’ which have as many letters between them in the word as in the English Alphabets?

aa.    One b. Two  c. Three  d. More than Three

Q 10. How many pairs of the letter in the word ‘DONATE’ which have as many letters between them as here in the alphabets?

aa.      Nil b. One c. Two d. Three e. N.O.T.

Q 11. From the given alternatives find the word which cannot be formed from the letters used in the given words?

LAUGHTER

aa.     HEAL b. REAL c. GAME d. LATER

Q 12. CATEGORIZATION

aa.      ORIENT b. TIGER c. GRANITE d. NEGATIVE

Q 13. INTERNATIONAL

aa.     ALONE b. NOTE c. LATER d. RADIO

Q 14.  ORGANISATION

aa.     STRONG b. ORANGE c. NOTION  d. GROAN

Q 15. CHRYSANTHEMUM

aa.  REAM b. TURN c. MONTH d. MERCY

0 comments:

Post a Comment